Şereflikoçhisar Anadolu İmam Hatip Lisesi

Adres
İSTİKLAL MAH. KARDELEN SK. ANADOLU IMAM HATIP LISESI BLOK NO: 6 ŞEREFLİKOÇHİSAR / ANKARA
Vizyon
*Kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen ve problemlere çözüm üretebilen bireyler yetiştirmek. *Öğrencilerin ilgi, istek, yetenek ve becerileri doğrultusunda milli ve manevi değerlerimizi yaşayan, koruyan, değişime açık, teorik ve teknolojik gelişmeleri takip eden sosyal ve kültürel gelişimini tamamlamak, *Okulumuzda öğrenme temel ihtiyaç kabul edilerek önemi kavranır, her veli öğrencisinin öğrenmesi için bütün fırsatların seferber edildiğini bilir, *Okulumuzda çalışan herkes, tüm personel ve öğretenler üzerine düşeni yaparken kendinden emin olup hem öğrenme ve hem de öğretmenin hazzını derinden duyar, doğru işlevleri ve sorumlulukları yaparken tam bir güven ve ciddiyet içinde gerekeni yerine getirmekten çekinmez, daha iyiye ulaşmak için büyük çaba sarf eder.
Misyon
*Öğrencilerimizin zihninde, insana, düşünceye, özgürlüğe, ahlâka ve kültürel mirasa saygıya dayanan bir din öğretimi anlayışının yayılmasına katkıda bulunmak. *İdare, öğretmen, öğrenci ve veli işbirliği içinde öğrencilerimizin, temel değerleri ve genel geçer bilgi ve becerileri kazanmalarını; *Yaşadığı çevre ve toplumla iyi ve olumlu iletişim kurabilecek davranışlar kazanmaları, olayları çok yönlü, ön yargısız ve tarafsız değerlendirebilmelerini; *Eğitim ve öğretimi bir bütün olarak değerlendiren, öğretmen ve personelimizle tüm öğrencilerimizin öğrenimlerini sağlamak, onların bilgili, becerili ve kendine güvenen bireyler olarak yetişmelerini sağlamak için zamanı ve imkanları en verimli ve en iyi şekilde kullanmak.
Başarılar
2014-2015 (2015 YGS) sınava giren sayısı: 32. YGS 4 YILLIK: %28; YGS 2 YILLIK: %18; YGS KAZANAMAYAN: %54. 2015-2016 (2016 YGS) sınavına giren sayısı: 64. YGS 4 YILLIK: %34; YGS 2 YILLIK: %17; YGS KAZANAMAYAN: %49. 2016-2017 (2017 YGS) sınavına giren sayısı: 61. LYS´YE HAK KAZANAN: %85; LYS´YE GİREN ÖĞRENCİ:44; LYS 4 YILLIK:%38; LYS 2 YILLIK:%18.
İngilizce, Arapça
ÖZEL ARAÇ, ŞEHİR İÇİ DOLMUŞ.
Okulun Servisi yoktur.
İLÇE MERKEZİ
İLÇE MERKEZİ
9.sınıfa yeni kayıt 2018-2019 eğitim öğretimi için 152 kontenjan.
2017-2018 Taban Puan 330; Tavan Puan 444.
Okulun Sınav Başarı Durumu
YGS SINAVINA GİREN ÖĞRENCİ SAYISI 61 LYS´YE GİRME HAKKI KAZANAN ÖĞRENCİ SAYISI 52 LYS SINAVINA BİZZAT GİREN ÖĞRENCİ SAYISI 44.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
LYS SINAVINA GİREN ÖĞRENCİ SAYISI: 44 LYS İLE 4 YILLIK PROGRAMA YERLEŞEN YÜZDESİ : %38 LYS İLE 2 YILLIK PROGRAMA YERLEŞEN YÜZDESİ : %18
Sportif Etkinlikler
okulumuzun Futbol, Voleybol, Masa Tenisi takımları vardır. Ayrıca 2009 yılından beri Satranç turnuvalarına katılmaktadır.
Diğer Hususlar
Ayrıcı bir tatbikat camisi bulunmaktadır. İlçemizin en büyük camisidir. Aynı anda 1200 kişinin ibadet edebileceği kapasitededir.